NAMANGAN VILOYATIDAGI MAVJUD NASOS STANSIYALARIDAGI ENERGETIK MUAMMOLAR VA ULARNING YECHIMLARI TAHLILI. - Izzatullayev I.X, (Research Focus International Scientific Journal, 2024)
Ushbu maqolada Namangan viloyatidagi faoliyat yuritayotgan nasos stansiyalaridagi mavjud energetik muammolari, elektr energiyasining asosiy sifat ko‘rsatkichlari (kuchlanishi, chastotasi vat ok kuchi) va ularning oshirish yo‘llari, elektr energiyasi istemoli, energtik balansi taxlili, nasos stansiyalaridagi elektrotexnik uskunalarni va elektrotexnologik qurilmalarini eksplutatsiyadagi qurulmalarni takomillashtirish orqali elektr energiyani tejalishi va ularning quvvat koeffitsentini oshirish, ularning ishchi xarakteristikalarini o’rganib taxlil qilish, nasos stansiya ish rejimlarini o‘rganish, xamda ularni optimallashtirishga qaratilgan izlanishlarni yoritib berilgan.