DZYUDOCHILARNI JISMONIY TAYYORGARLIGINI TAKOMILLASHTIRISH USLUBLARI - Aralov Bunyod (Research Focus International Scientific Journal, 2024)
Mazkur ilmiy maqolada dzyudochilarning jismoniy tayyorgarligi bo‘yicha tadqiqot natijalar nazariy-uslubiy jihatdan asoslanganligi dzyudochilarning mashg‘ulot jarayonlarining nazariyasi asoslarini olimlar va amaliyotchi murabbiylarning fikr-mulohazalariga asoslanganligi tadqiqot vazifalariga mos, o‘zaro bir-birini to‘ldirib boruvchi tadqiqot usullarining qo‘llanilganligi tahlil va tadqiqot vazifalarini son va sifat jihatdan ta’minlanganligini tajriba-sinov ishlarini tahlil qilish usullaridan foydalanilgan.