YER OSTI ISSIQLIK AKKUMULYATORIDAGI NOSTATSIONAR ISSIKLIK JARAYONINI MODELLASHTIRISH - Xayriddinov B.E.; Gʻaniyev S.Y. (Research Focus International Scientific Journal, 2024)
Mayda donador shaklidagi issiqlik akkumulyatorda issiq xavoni massiv tarkibidagi qatlam bilan oʻzaro ta’sirlashib issiqlik miqdorini samaradorligi kuchayadi. Massiv tuproq tarkibidagi katta togʻ jinsli bloklardan tuzilgan issiqlik akkumulyatorda issiq havoning oʻzaro ta’sirlashida sodir boʻladigan issiqlik miqdori donador qatlamdagiga nisbatan kam boʻladi. Agar bloklar oraligʻini 2-5 sm ga ochilishi gʻovakligi oshirilishi bilan xavo oqimini bloklar orqali sirkulyatsiyalanishi natijasida issiqlik akkumulyatorini samaradorligi ortadi.