DUNYODA MUSIQANING YARALISH TARIXI VA UNING ELEMENTLARI - Boboxonova Hulkarjamol Toyir qizi (Research Focus International Scientific Journal, 2024)
Hozirgi kunga kelib insoniyat hayotini musiqasiz tasavvur qilish oson emas chunki musiqa uyg’onish davrlaridan o’ziga muhabbat uyg’otgan. “Musiqa tili” degani bu musiqa ifodalilik va tasvirlilik vositalaridan tashkill topgan tizim demakdir. Musiqiy tilning vositalari musiqaning tarkibiy elementlari hisoblanadi. Mazkur maqolada musiqaning yaratilish davri hamda uning ma’lum bir tushunchalari yoritib berilgan.