AKADEMIK IQTIDORLI O’QUVCHILARDA TA’LIM JARAYONINI TASHKIL ETISHNING PSIXOLOGIK ASOSLARI - Xodjaeva Dilnovoz Djumoevna (Research Focus International Scientific Journal, 2023)
Maqolada akademik iqtidorli o’quvchilarda o'quv jarayonini tashkil etishning psixologik asoslari o'rganiladi. Akademik iqtidorli shaxslarning o'ziga xos ehtiyojlari va xususiyatlarini tan olgan holda, ushbu tadqiqot samarali ta'lim strategiyalari va ularning rivojlanishini qo'llab-quvvatlashga qaratilgan tadbirlar haqida tushuncha berishga qaratilgan. Psixologik nazariyalar va tadqiqotlarga tayangan holda, maqola individuallashtirilgan ta'lim, tabaqalashtirilgan o'quv dasturi va ijtimoiy-emotsional qo'llab-quvvatlash muhimligini ta'kidlaydi. U o'qituvchilarning akademik iqtidorli o’quvchilarning kognitiv, motivatsion va ijtimoiy-emotsional jihatlarini tushunishlari, ularning intellektual o'sishi va farovonligini rag'batlantirish uchun maqbul o'quv muhitini yaratish zarurligini ta'kidlaydi . Ushbu tadqiqot natijalari akademik iqtidorli o’quvchilarning salohiyatini aniqlash va rivojlantirish bo'yicha olib borilayotgan sa'y-harakatlarga yordam beradi.