ПАНКРЕАТОДУОДЕНАЛ РЕЗЕКЦИЯ ОПЕРАЦИЯСИНИНГ ТУРЛАРИ ВА АСОРАТЛАРИ - Ачилов М.Т; Ахмедов Ғ.К; Шоназаров И.Ш. (Research Focus International Scientific Journal, 2023)
Меъда ости бези бошчаси ўсмалари, ўн икки бармоқ ичак ва умумий ўт йўли дистал қисмларидаги ўсма касалликлари диагностикаси ва даво усуллари хозирги даврда ҳам долзарб муаммолардан бўлиб турибди. Ҳозирги замонавий хирургиянинг ривожланиши натижасида янги тикувчи аппаратлар, LigaSure аппаратлари ва гармоник скальпелларнинг ишлаб чиқилиши катта аҳамиятга эга.