ОЛИМПИЯ НАЗАРИЯСИ ТАЪЛИМИНИ ШАКЛЛАНТИРИШ ҲОЛАТИ ВА МУАММОЛАРИ - Мамазиятов Дониёрбек Бахтиёрович (Research Focus International Scientific Journal, 2023)
Олимпия таълими, бир томондан, ёшларнинг спортга қизиқиши ортиб бораётганлиги, иккинчи томондан, уларнинг олимпия ғоялари, қадриятлари ва анъаналарига қўшилиб кета олмаганлиги ўртасидаги объектив қарама-қаршиликларни бартараф этишга қаратилган. Бироқ, буни амалда бажариш учун олимпия таълимининг ижтимоий ҳодиса сифатида мутахассис унинг мазмуни ва имкониятлари тўғрисидаги илмий билимларга эга бўлиш керак