KO‘CHMA MA’NOLI SO‘ZLAR ORQALI O‘QUVCHILARNI TEZAURUSLAR YARATISHGA QIZIQTIRISH TEXNOLOGIYALARI - Maxkamova Guluzroxon Abdumutalibovna (Research Focus International Scientific Journal, 2023)
O‘quvchilarning fanga oid, tayanch hamda lingvistik kompetensiyalarini rivojlantirishda soʻz ma’nolarni bilish, so‘z ma’nolarini oʻzlashtirishda esa tezaurus modellari muhim o‘rin tutadi. Tezauruslarning har xil korinishlari bor boʻlib, ular, asosan semantik aloqador bo‘lgan so‘zlardir. Ushbu maqolada 6-sinf ona tili darslarida o‘quvchilarni loyiha usulida tezauruslar yaratish bosqichlari bayon etilgan.