LOTIN TILINING ZAMONAVIY TILLARGA BEVOSITA VA BILVOSITA TA’SIRI - Maxmudov Zafar Mardanovich (Research Focus International Scientific Journal, 2023)
Inson hayoti davomida turli insonlar bilan uchrashadi, turli millat vakillarining urf-odat va tilidagi o’ziga xosliklarga duch keladi. Binobarin, bugungi kunda ilmiy adabiyotlar bilan ishlash jarayonida “olik til” hisoblanmish lotin tilining boshqa tillarda “yashayotganligi”ni ko’p kuzatamiz. Maqolada lotin tilining bugungi kunda zamonaviy tillarga ta’siri haqida so’z boradi. Bu maqolada lotin tilining tarqalishi haqida to’liq to’xtalmadik, ayrim keng tarqalgan terminlar haqida so’z yuritdik, xolos.