YUKSAK AXBOROT MADANIYATI – INTERNET-MAKON RESURSLARIDAN RATSIONAL FOYDALANISH SHARTI - Nomozov Xurshid Shavkat o’g’li (Research Focus International Scientific Journal, 2023)
Maqolada shaxsning internet-makon kontentlaridan oqilona foydalanishini ta’minlashda axloqiy madaniyatning ham ahamiyati beqiyos o’rni. Inson turli resurslarni avvalo o‘z axloqiy qarashlari, ehtiyojlari va qadriyatlariga asoslanib tanlashi doir ishlar. Shu nuqtai nazardan fikrlaganda, shaxs axloqiy madaniyati uning internet resurslariga murojaati xarakterini belgilovchi omil ekanligini. Internet-makon resurslarini shaxs pozitiv ijtimoiylashuvi omiliga aylantirish uchun uning nafaqat axborot madaniyatini, balki axloqiy madaniyatini ham yuksaltirish zarur ekanligini ilmiy jihatdan ochib berilgan va dalillangan.