EPILEPSIYA BILAN OG'RIGAN BEMORLARDA TOPAMAX DORI VOSITASINING KLINIK VA FARMAKOEKONOMIK ASPEKTLARINING SAMARADORLIGINI BAHOLASH - Arslonova Rayxon Rajabboevna; Narmetova Sevara Yangiboyevna (Research Focus International Scientific Journal, 2023)
Mazkur ilmiy maqola tibbiyotda keng tarqalgan epilepsiya kasalligi haqida bo’lib, bu - kasallik uzoq muddatlar daomida davolash zarur bo’lgan nerv tizimining keng tarqalgan kasalliklardan biri hisoblanadi. Epilepsiya kasalligi bo’yicha butun Evropa komissiyasining statistik ma’lumotlariga qaraganda, dunyoda 50 millionga yaqin odamlarda epilepsiya uchraydi. Epilepsiya kasalliklarining rivojlanishida nasliy, irsiy omillar va travmalardan so‘ng, infektsion kasalliklardan so‘ng, miyaning perinatal shikastlanishi sabab bo’ladi. Hozirgi davrda epilepsiya bilan og'rigan bemorlar Evropa mamlakatlarda ortib bormoqda.