MODEL VA MODELLASHTIRISH TUSHUNCHALARI VA BOSQICHLARI - Sotvoldiyev A’zamjon (Research Focus International Scientific Journal, 2023)
Hammamizga ma’lumki tabiat va jamiyat xossalari kuzatilayotganda ular to’g’risida dastlabki tushunchalar hosil bo’ladi, Bu tushunchalar oddiy so'zlashuv tilida, turli rasmlar, sxemalar, belgilar orqali ifbdalanishi mumkin. Xuddi ana shunday tushunchalarga model deyiladi.