AKADEMIK LITSEYLARDA TA’LIM SIFATI VA SAMARADORLIGINI OSHIRISHDA AXBOROT TEXNOLOGIYALARINING OʻRNI VA AHANIYATI - Karimov Otabek Raximovich (Research Focus International Scientific Journal, 2023)
Fan, texnika va texnologiyalar taraqqiyotining bugungi darajasi bilan oʻqituvchilarning kasbiy tayyorgarligini takomillashtirish jarayoni orasidagi mavjud nomuvofiqlikni bartaraf etish zaruriyati barcha ta’lim tizimida zamonaviy pedagogik va axborot texnologiyalarining etarli joriy etilmaganligi sababli yanada yuqori dolzarblik kasb etmoqda. Shu sababdan oʻqitishning va oʻquv metodik materiallarni bayon etishni takomillashtirish tamoillarini qayta koʻrib chiqish zarur. Bunday muammolarni bartaraf etishda ta’lim jarayoniga zamonaviy pedagogik va axborot texnologiyalarini joriy etish va ulardan foydalanish maqsadga muvofiqdir. Oʻqitish jarayonida natijalardan talabalar, mutahassislar va ilmiy hodimlar foydalanishi mumkin.