OILA VA MAKTAB HAMKORLIGIDA GENDER MADANIYATNI RIVOJLANTIRISH OMILLARINI KO‘RIB CHIQISH - Saboxon Olimboyeva (Research Focus International Scientific Journal, 2026)
Mazkur maqolada oila va maktab hamkorligi asosida boshlang‘ich sinf o‘quvchilarida gender madaniyatini shakllantirishning nazariy va amaliy jihatlari tahlil qilinadi. Gender tengligi tamoyillarini ta’lim jarayoniga integratsiya qilish, ota-onalarning pedagogik savodxonligini oshirish hamda maktab muhitida gender sezgir yondashuvni joriy etish masalalari yoritilgan.