TOHIR MALIK HIKOYALARIDA KELTIRILGAN MAQOLLARNING LINGVOPOETIK XUSUSIYATLARI - Jurayeva Mavludaxon Abdulxamid qizi (Research Focus International Scientific Journal, 2023)
Tohir Malik xalq og’zaki ijodiga – maqollarga yuksak badiiy tafakkur xazinasi sifatida qaraydiki, asar qahramonlari nutqining ta’sirchan ifodalanishida, aniq va teran yoritilishida maqollar bebaho badiiyat xazinasi bo’lgan. Ayniqsa, adib o’z asarlaridagi davr ruhini ochib berishda qaharamonlarning nutqini maqollar orqali individuallashtirishga ham e’tibor bergan.