SHAHARNING ESTETIK FLORASI - Ismoilov Ollohberdi Ikromjon o`g`li (Research Focus International Scientific Journal, 2023)
Shaharlarda yashil zonalar barpo etish kuchaymoda, bizning issiq va quruq iqlimimizda daraxt-buta o`simliklarining ayniqsa, ninabargli va doimo yashil o`simliklarning ahamiyati juda katta. Keyingi yillarda shaharni ko`kalamzorlashtirish tizimida manzarali ninabargli daraxtlar va doimo yashil butalar ekish ko`lami oshdi. Ushbu maqolada manzarali o`simliklarning shahar hayotidagi ahamiyati va unlarni xima-xilligi haqida so`z boradi.