ISSIQLIK ELEKTR STANSIYASI KONDENSATOR QURILMASI SAMARADORLIGINI OSHIRISH USULLARI (IES KONDENSATORLARI FAOLIYATINI TAHLIL QILISH) - B. X. Yunusov, B.R. Mamadiyev (Research Focus International Scientific Journal, 2025)
Ushbu maqola issiqlik elektr stansiyalari (IES) samaradorligini bevosita belgilovchi bug‘ turbinasi kondensatorlarining ish faoliyatini optimallashtirish usullarini tahlil qiladi. Kondensatorning asosiy ko‘rsatkichlari — vakuum darajasi va issiqlik uzatish koeffitsiyentiga salbiy ta'sir qiluvchi omillar (ifloslanish, havo so‘rilishi ) o‘rganilgan. Amaliy tavsiyalar yetakchi xorijiy olimlarning ilmiy izlanishlari hamda o‘zimizning ilmiy izlanishlarimiz asosida berilgan. Tahlil natijalariga ko‘ra, kompleks yondashuv orqali stansiyaning umumiy issiqlik samaradorligini sezilarli darajada oshirish mumkin.