BUZOQLAR STREPTOKKOZINI TARQALISH OMILLARI (Adabiyot ma’lumotlari asosida) - Navruzov N.I.,; Qurbonova Z.S, (Research Focus International Scientific Journal, 2025)
maqolada adabiyot ma’lumotlari asosida buzoqlarning Str.pneumoniae infeksiyasi bilan hududlar bo‘yicha zararlanish darajasi o‘rganilgan. Streptococcus pneumonianing buzoqlar organizmida kasallikning patogenezi, uning yoshga oid o‘zgarishlari, patologoanatomik o‘zgarishlarining o‘ziga xos klinik ko‘rsatkichlari haqidagi ma’lumotlar berilgan. Buzoqlar organizmida streptokokk kasalligining o‘tkir yoki surunkali kechishidagi patologik jarayonlarni ochiqlantirishga qaratilgan.