KREATIVLIK VA SUN’IY INTELLEKT INTEGRATSIYASI ORQALI DASTURIY INJINIRING TALABALARINI YUQORI TEXNOLOGIYALI FAOLIYATGA TAYYORLASH - Niyazova Naima Abdullajonovna, (Research Focus International Scientific Journal, 2025)
ushbu maqolada kreativlik va sun’iy intellekt texnologiyalarining integratsiyasi orqali dasturiy injiniring talabalarini yuqori texnologiyali faoliyatga tayyorlash jarayoni tahlil qilinadi. Zamonaviy raqamli davrda talabalar nafaqat an’anaviy bilimlarga, balki sun’iy intellekt asosidagi vositalar va kreativ yondashuvlarni qo‘llash orqali murakkab muammolarni hal qilish ko‘nikmalariga ega bo‘lishlari muhimligi ta’kidlanadi. Tadqiqotda muammoli o‘qitish, loyiha asosidagi ta’lim va interaktiv metodlar yordamida talabalar kreativ fikrlash qobiliyatlari va sun’iy intellekt texnologiyalaridan samarali foydalanish ko‘nikmalari rivojlantirilishi ko‘rsatildi. Maqola ta’lim jarayonini modernizatsiya qilish, innovatsion metodlarni tatbiq etish va zamonaviy IT sohasiga tayyor malakali mutaxassislarni shakllantirish bo‘yicha tavsiyalarni o‘z ichiga oladi.