O‘ZBEKISTONDA QUYONCHILIKNI RIVOJLANGANLIGI, QUYON EYMERIOZINI DIAGNOSTIKA QILISH USULLARI - A.X.Xushnazarov (Research Focus International Scientific Journal, 2025)
Ushbu maqolada chorvachilik sohasining kichik tarmog‘i hisoblangan quyonchilikni respublikamizda jadal rivojlanayotganligi, Samarqand va Farg‘ona viloyatlari ushbu tarmoq bo‘yicha yetakchi ekanligi hamda ushbu viloyatlardagi eng ilg‘or quyonchilik fermalaridagi umumiy ma’lumotlar bayon qilingan, bundan tashqari quyonchilikning rivojlanishiga to‘sqinlik qiladigan ayrim invasion kasalliklar ya’ni eymeriozni aniqlash, diagnostika qilishda qo‘llaniladigan eng zamonaviy hamda klassik uslublarni o‘tkazish bo‘yicha yo‘riqnomalar to‘liq yoritilgan.