LOНMAH SANDY ЗОТЛИ ТОВУҚЛАР ТУХУМЛАРИНИНГ ОРГАНОЛЕПТИК ВА ОВОСКОПИК КЎРСАТКИЧЛАРИГА КОВРАК ЎСИМЛИГИ ФИТОЭСТРОГЕНЛИ ПРЕПАРАТЛАРИНИНГ ТАЪСИРИ - Ж.Ш.Ортиқов; Ҳ.Б.Ниёзов; Ш.А. Пардаева (Research Focus International Scientific Journal, 2025)
Ушбу мақолада 110 кунлигидан бошлаб хўжалик рационига қўшимча равишда коврак усимлиги фитоэстрогенли препаратлари, « Панарут-98», «Пано-25», «Куфестрол» ҳамда F-kuhistanica ўсимлик шираси кукунидан 1000 кг -10г нисбатда аралаштириб озиқлантирилган товуқлардан олинган тухумларини тажриба давомида физик-кимёвий, органолиптик ва овоскапик кўрсаткичлари таҳлил қилинган.