TEBRANMA HARAKATNING TA’SIRI NATIJASIDA QUMLI GRUNTLARNING MEXANIK O‘ZGARISHI - Kayumov Abdubaki Djalilov; Ro‘ziyev Islom Ismoil o‘g‘li (Research Focus International Scientific Journal, 2025)
O‘zbekiston Respublikasining qumli gruntlar tarqalgan xududlarida bino va inshootlar qurilishida ulardan asos sifatida foydalanish davrida kuch ta’siri ostida yuzaga kelishi mumkin bo‘lgan avariyali holatlarni prognoz qilish va ularni oqibatlarini kamaytirish masalalari muhim ahamiyat kasb etadi. SHuning uchun quyidagi maqolqda qumli gruntlarga tebranma kuch ta’sir qilganda qarshiligini o‘zgarishi tahlil qilingan.