SHARQ MUTAFAKKIRLARI ASARLARIDA OILAVIY MUNOSABATLAR VA O‘SMIR SHAXSINING SHAKLLANISHI: IJTIMOIY-PSIXOLOGIK TAHLIL - Alimuxamedova Dilfuza Rustamovna (Research Focus International Scientific Journal, 2025)
Ushbu maqolada Sharq mutafakkirlari (Ibn Sino, Al-Gʻazzoriy, Jaloliddin Rumiy) asarlarida ifodalangan oilaviy munosabatlar va o‘smirlik davrida shaxs shakllanishiga oid qarashlar zamonaviy psixologiya nuqtai nazaridan tahlil qilinadi. Tadqiqotning asosiy maqsadi – tarixiy manbalardagi g‘oyalarni bugungi rivojlanish psixologiyasi kontekstida baholab, ularning ilmiy yangiligini va amaliy ahamiyatini aniqlashdan iborat.