EKOLOGIK MADANIYATNING TARIXIY-PEDAGOGIK TAHLILI - Asadova Muxlisa Abdilaxat qizi (Research Focus International Scientific Journal, 2025)
Ushbu maqolada ekologik madaniyat haqida tushuncha, ekologik madaniyatning tarixiy-pedagogik tahlili haqida ma’lumotlar keltiriladi. Bundan tashqari, bu maqolada Markaziy Osiyoning va Jahon faylasuflarining ekologik madaniyat haqidagi pedagogik qarashlari hamda ilmiy asoslangan fikrlari keltirilgan. Ekologik madaniyatning tarixiy rivojlanish bosqichlari va inson faoliyati bilan bog‘liq jihatlari bayon qilingan.