5–6-SINF O‘QUVCHILARINI VOLEYBOLGA SARALASH JARAYONIDA MAXSUS JISMONIY TAYYORGARLIK VOSITALARIDAN SAMARALI FOYDALANISH USULLARI - Xaydarov Baxtiyor Tojiyevich,; Mirzayev Laziz Tolipovich, (Research Focus International Scientific Journal, 2025)
Ushbu maqolada 13–14 yoshli voleybolchilar jismoniy tayyorgarligini rivojlantirishga doir ilg‘or amaliy tajribalar va ilmiy izlanishlar natijalari yoritilgan. Unda voleybolchilarning jismoniy sifatlarini oshirishga ta’sir qiluvchi asosiy omillar, samarali mashg‘ulot usullari va vositalarini tanlash mezonlari, shuningdek, bu vositalarning mashg‘ulot bosqichlari — har bir dars, mikrosikl, tayyorgarlik davri va butun yil davomida ko‘rsatadigan ta’sir darajasi haqida ma’lumotlar keltirilgan.