KAROTEONIDLARNING BIOSINTEZI VA TUZILISHI: YANGI KASHFIYOTLAR VA FARAZLAR - Xolmatova Madinabonu Akram qizi,; Marxabo Balxiyevna Usmonova, (Research Focus International Scientific Journal, 2025)
Karoteonidlar, o'simliklar, mikroorganizmlar va ba'zi hayvonlarda mavjud bo'lgan rang beruvchi moddalar bo'lib, ular yengil va qizil ranglarga ega. Karoteonidlarning biosintezi va tuzilishi ilm-fanda muhim ahamiyatga ega, chunki ular inson salomatligi va ekosistemalardagi rolini belgilaydi. Ushbu maqolada karoteonidlarning biosintez jarayoni, tuzilishi va bu sohadagi yangi kashfiyotlar hamda farazlar muhokama qilinadi.