JIGAR VA O’T YO’LLARI KASALLIKLARINI ULTRATOVUSH TEKSHIRUV USULLARI ORQALI BAHOLASH - Yo'ldosheva Gulsara Bahridinovna,; Abduxoliqova Gavhar Abdurasul gizi, Utemurotov Oybek Ravshanbek uli,; Qulmurodova Dildora Azamat qizi, (Research Focus International Scientific Journal, 2025)
Ushbu maqola orqali jigar va o’t yo’llari, o’t yo’llari tuzilishi, joylashuvi, funksiyalari, ayrim anamaliyalari va ularni ultratovush orqali ko’rinishi, ularni kasalliklarini bir biridan farqilash haqida tushunchaga ega bo’lamiz. Jigar va o’t yo’llari tekshirish texnikasi, qoidalari, texnikani noto’g’ri qo’llaganda kelib chiqadigan asoratlar haqida bilimlarga ega bo’lamiz.