SINUSLIFTING OPERАTSIYASIDА OSTEOPLАSTIK MАTERIАLNI QOʼLLАSH SАMАRАDORLIGINI QIYOSIY BАHOLАSH - Shadiev Sadulla Samexjanovich, (Research Focus International Scientific Journal, 2025)
Sinuslifting operatsiyasi oʼtkazilgan 63 nafar bemorlarda tadqiqotlar oʼtkazilgan. Sinusliftingda ishlatilgan Kolapol KP-3 va Ovis suyak hosil qiluvchi materiallarni samaradorligi baholangan. Rentgenologik nazorat va suyak zichligi aniqlangan. Ovis qoʼllanilgan asosiy guruhdagi bemorlarda 2 yildagi operatsiya samaradorligi 98,4 % tashkil etganligi qayd etilgan. Sinuslifting operatsiyassida suyak hosil qiluvchi materiallarni qoʼllash yonoq implantlarini qoʼyishga muqobil usul boʼlib hisoblanadi.