VATANPARVARLIK TARBIYASINING PEDAGOGIK VA IJTIMOIY-MA’NAVIY MOHIYATI - Axralova Marg‘uba Akmalxanovna, (Research Focus International Scientific Journal, 2025)
Vatanparvarlik — bu kishilarning ona yurtiga, oʻz oshyoniga muhabbati va sadoqatini ifodalaydigan tushuncha. Vatanparvarlik barcha kishilar, xalq, millatlar uchun umumiy boʻlgan, asrlar davomida sayqallanib kelgan umuminsoniy tuygʻu, maʼnaviy qadriyatlardan biri. Ushbu maqolada vatanparvarlik tarbiyasining pedagogik va ijtimoiy-ma’naviy mohiyati yoritib beriladi.