RIVOJLANGAN MAMLAKATLARDA YOSHLAR BILAN ISHLASHNING O‘ZIGA XOS PEDAGOGIK JIHATLARI VA MODELLARI - Axralova Marg‘uba Akmalxanovna, (Research Focus International Scientific Journal, 2025)
Yevropa Ittifoqida 14,6 foiznigina tashkil etadigan 30 yoshgacha bo‘lgan aholi qatlami iqtisodiy-ijtimoiy jihatdan quyi ko‘rsatkich sifatida e’tirof etilmoqda. Parij Universiteti, Stogolm Qirollik Akademiyasi va Madrid Tadqiqotlar Markazi pedagogik professorlari yosh qatlamning stabil o‘sishini ta’minlovchi yagon chora, ular bilan pedagogik ishlash metodlarini ya’nada takomillashtirish ekanligini ta’kidlab o‘tishdi. Ushbu maqolada rivojlangan mamlakatlarda yoshlar bilan ishlashning o‘ziga xos pedagogik jihatlari va modellari yoritib berilgan.