ZAMONAVIY O‘ZBEK SHE’RIYATIDA SHAXSIY ERKINLIK VA ICHKI KECHINMALAR - Saloydinova Maxliyoxon Abduvali qizi (Research Focus International Scientific Journal, 2025)
Zamonaviy o‘zbek she’riyati jamiyat va shaxs o‘rtasidagi bog‘liqlikni o‘zida aks ettirishda davom etmoqda. Mustaqillik yillarida shaxsiy erkinlik, ichki kechinmalar va inson ruhiyati mavzulari tobora dolzarb bo‘lib bormoqda. Shoirlar avvalgidek faqat jamiyat yoki millat taqdirini emas, balki o‘z shaxsiy olamini, ichki kechinmalarini ham ko‘proq tahlil qilishga intilmoqda.