PAREMIOLOGIK BIRLIKLARNI O‘RGANISHDA ASOSIY KONSEPTLAR - Kurbanova Zarina Odiljonovna (Research Focus International Scientific Journal, 2025)
Ushbu tezisda muayyan tillar va til guruhlari o‘rtasidagi munosabatlar tadqiqi ularning u yoki bu darajadagi yaqinligini yuzaga chiqarish, ularning bir-biridan uzoqlashganlik darajasini aniqlash hamda mazkur tillar uchun umumiy bo‘lgan hodisalari paydo bo‘lishining nisbiy xronologiyasini belgilashga yordam beradi.