TALABALARNING TAFAKKURINI RIVOJLANTIRISHDA ME’MORIY BEZAKLARIDAGI GIRIH NAQSHLARNI O’RGANISHNING AHAMIYATI. - Xudoyberdiyeva Xulkar Zoxid qizi, (Research Focus International Scientific Journal, 2025)
Ushbu maqolada Markaziy Osiyodagi me’morchilik obidalarida murakkab shakldagi gumbazlar barpo etilganligi Sohibqiron Amir Temur va temuriylar davrida bunyod etilgan Go’ri Amir maqbarasining tarixi va girih naqshlarning geometrik tahlili yoritilgan. Shuningdek, Go’r Amir maqbarasi gumbazning ichki bezaklari haqida ma’lumotlar ham keltirilgan.