YURAK KASALLIKLARI HOZIRGI KUNDAGI O‘RNI - Beknazarova Fotima Xusniddinovna; Xolyarova Gulmira Rabbimovna (Research Focus International Scientific Journal, 2025)
Ushbu maqolada yurak kasalliklarining turlari, ularning kelib chiqish sabablari, asosiy xavf omillari va profilaktikasi haqida so‘z yuritiladi. Shuningdek, zamonaviy diagnostika usullari hamda davolash usullari, jumladan, farmakologik va jarrohlik muolajalari muhokama qilinadi. Yurak-qon tomir tizimining sog‘lig‘ini saqlash bo‘yicha tavsiyalar ham keltirilgan.