SUG‘ORILADIGAN TIPIK BO‘Z TUPROQLAR SHAROITIDA EKILGAN SOYA NAVLARINI TUPROQLARNING AGROKIMYOVIY XOSSALARIGA TA’SIRI - Ollaberganova Mahliyo Matyoqub qizi, (Research Focus International Scientific Journal, 2025)
Maqolada sug‘oriladigan tipik bo‘z tuproqlar sharoitida ekilgan soya navlarini agrakimyoviy xossalariga ta‘siri ya’ni tajriba dalasi tuproqlaridagi olingan ma’lumotlarda gumus, umumiy azot miqdori, umumiy fosfor miqdori, nitratli azot, harakatchan fosfor va almashinuvchi kaliy haqida ma’lumotlar keltirilgan.