O‘ZBEK MILLIY MUSIQA SAN’ATIDA MAQOMNING O‘RNI VA O‘ZIGA XOS XUSUSIYATLARI - Sh.Dadayev, (Research Focus International Scientific Journal, 2025)
Bugun biz bunyod etayotgan yangi hayot, yangi jamiyatning ma’naviy asoslarini yanada mustahkamlashda maqom san’ati muhim ahamiyatga egadir. Maqolada o‘zbek maqom taraqqiyotida amalga oshirilgan jarayonlar, islohotlar haqida so‘z yuritilgan. Keltirilgan ma’lumotlar maqomning bugungi kundagi ahamiyati, amalga oshirilgan loyihalar, uning jamiyat hayotida tutgan o‘rni xususida tahliliy fikrlar keltirib o‘tilgan.