YADRO KIMYOSINING TIBBIYOTDAGI O‘RNI - Suyunova Gulshoda Baxtiyorovna,; Pardayeva Sohiba Boʻriyevna, (Research Focus International Scientific Journal, 2025)
Yadro kimyosi - bu atom yadrosining tuzilishi, xususiyatlari va o‘zgarishlarining o‘rganilishi bo‘lib, tibbiyot sohasida juda katta ahamiyatga ega. Yadro kimyosi, ayniqsa, diagnostika, terapiya va davolash usullarini rivojlantirishda muhim rol o‘ynaydi. Uning tibbiyotdagi asosiy qo‘llanilishi nuklear tibbiyot deb ataladi va bu soha radiatsiya va radioaktiv izotoplar yordamida turli kasalliklarni aniqlash va davolash imkoniyatini yaratadi.