TALABALARNI MA`NAVIY-AXLOQIY TARBIYASIDA ABU HOMID G‘AZZOLIY ASARLARINING TUTGAN O‘RNI - Ochilov Yakub Saydulloyevich,; Ismoilova Durdona G‘ulom qizi, (Research Focus International Scientific Journal, 2025)
Abu Homid G'azzoliy islom olamining eng buyuk mutafakkirlaridan biri hisoblanadi. Uning asarlari, ayniqsa, ta'lim va tarbiya masalalariga alohida e'tibor qaratgan. Ushbu maqolada G'azzoliyning ta'lim-tarbiyaga oid asarlarning yoshlarning ruhiy, axloqiy va ilmiy rivojlanishidagi ahamiyati tahlil qilinadi. U o'z asarlarida ilmning maqsadi, axloqiy tarbiya, diniy ta'lim va insonning kamolotga erishish yo'llarini yoritib, yoshlarni to'g'ri tarbiyalashda muhim yo'nalishlarni belgilagan.