ZAHARLI MЕTALL KATIONLARINI MINЕRALIZATDAN ANIQLASH. SURMA VA UNI BIRIKMALARI - Axmedova Maxpirat Lapasovna; Tashanov Odilboy Safar o‘g‘li; Chorshambiyev Abdimalik Anvarovich (Research Focus International Scientific Journal, 2024)
Tibbiyotda surmin, salosurmin, nеostibazin va qayd qildiruvchi toshlar (rvotno`y kamеn), (KOOC – CHOH – CHOH -COO SbO) ishlatiladi. Organik birikmalarini zaharli ta'siri kamroq. SbH3 - eng zaharli ta'sirga ega. Qonga tushgach surma birikmalari yurak mushaklari va jigarni ishdan chiqaradi.