ВЕНТРАЛ ЧУРРА ВА АБДОМИНОПТОЗДА ГЕРНИОПЛАСТИКАНИ ТАНЛАШ - Дусияров М.М.,; Хужабаев С.Т., Саидов М.С., (Research Focus International Scientific Journal, 2024)
Жарроҳлик даво ўтказилган, вентрал чурра ва абдоминоптоз билан бўлган 121 нафар беморларнинг текшириш ва даволаш натижалари келтирилган. Қорин чурралари ва абдоминоптоз билан беморларда операциядан олдинги адекват тайёрлаш ва герниоалло-, ҳамда аллопластика усулини танлашнинг тавсия этилган алгоритмининг қўлланилиши операциядан кейинги асоратлар частотасини 14,8% дан 8,9% гача (p=0,045), шунингдек жароҳатга оид асоратларни 11,5% дан 4,5% гача камайтириш имконини берди.