ФРАЗЕМАЛАРНИНГ ЛИНГВОМАДАНИЙ ТАДҚИҚИ (Турли системадаги тиллар мисолида) - Умарова Зилола Ўлмасбоевна (Research Focus International Scientific Journal, 2022)
Ушбу мақолада турли тиллардан олинган фразеологизмларнинг лингвомаданий хусусиятлари қиёсий аспектда ўрганилган. Хусусан, ўзбек тили фраземаларининг миллий ўзига хослиги бевосита ўзбек халқининг ижтимоий, иқтисодий, маданий ва маиший ҳаётини кўрсатиб берувчи, ўзбек халқига хос характер, хислатларнинг ифодаланиши, ҳамда адабий-бадиий тилда акс этиши ёритилган.