BOSHLANG’ICH SINFLARDA VATANPARVARLIK HISSINI UYG’OTISH - Umarova Dilnoza Dilmurod qizi, (Research Focus International Scientific Journal, 2022)
Qadim zamonlardan bizga ma’lumki vatanparvarlik tuyg’usi kishining o’z Vatani va uning tabiatiga, xalqiga, xalqining o’tmishdagi va hozirgi qahramonligiga, tili va san’atiga, ota-bobolariga bo’lgan otashin muhabbatini ifodalaydi. Bu ulug’ tuyg’uni yosh avlodga tug’ilganidan boshlab singdirib borish barchamizning qonimizga singib ketgan bir an’ana deb atasak ham adashmagan bo’lamiz. Shuning uchun ham qadim zamonlardan beri xalqning o’z Vataniga bo’lgan muhabbati qo’shiq va laparlarda, ertak-u dostonlarda, buyuk bobokalonlarimizning asarlarida o’z ifodasini topmoqda.