PEDAGOGNING KASBIY KOMPETENTLIGI MASALALARI - Umarova Dilnoza Dilmurod qizi, Quvvatova Kamola Oybek qizi (Research Focus International Scientific Journal, 2022)
Butun dunyo bugungi kunga kelib, kundan kunga rivojlanib bormoqda. Zamonaviy axborot texnologiyalari asrida yashar ekanmiz mehnat bozorida ustuvor oʼrin egallagan kuchli raqobatga bardoshli bo’lish har bir mutaxassisdan kasbiy kompetentlikka ega bo’lish, uni izchil ravishda oshirib borishni taqozo etmoqda. Bu orqali biz boʻlajak kadrlar oʻzimizni qanday tutishimiz, atrofimizdagi insonlar bilan qanday munosabatga kirishishimiz ortidan kasbiy kompetenetligimizni barchaga koʻrsatib boramiz. Bu esa bizdan oʻz kasbimizga boʼlgan alohida bilim, koʻnikma va malakalarni talab qiladi.