O‘ZBEK MILLIY MADANIYATIDA “BOYLIK VA KAMBAG’ALLIK“ KONSEPTINING LINGVOKULTUROLOGIK AHAMIYATI - Ibragimov Sirojiddin Abdumutalibovich, Gafurova Dildoraxon Karimovna, Kadirova Nilufar Tursinbayevna (Research Focus International Scientific Journal, 2022)
Ushbu maqolada barcha uchun tanish bo’lgan tushunchalar, ya’ni boylik va kambag’allik tushunchalari o’rganiladi. Bu tushunchalarning moddiy va ma’naviy tomonlari ko’rib chiqiladi. Qaysi davlatda va qaysi davrda bu tushunchalarga qanday qaralgani misollar, faktlar vositasida namoyon etiladi. Bu konseptning qay darajada ahamiyatli ekanligi, bir – biridan farqli jihatlari yoki bir – biri bilan qanday uyg’unlikka ega ekanligi bilan maqolada tanishiladi. Boylik va kambag’allik konsepti lingvokulturologiya bo’limi orqali namoyon etiladi va lingvokulturologiya sohasi vositasida ochib beriladi.