ДИАФРАГМА ҚИЗИЛЎНГАЧ ТЕШИГИ ЧУРРАЛАРИДА ЗАМОНАВИЙ ХИРУРГИК ДАВОЛАШ ХУСУСИЯТЛАРИ - Бобомурадов Б.М.; Гуламов О.М; Ахмедов Ғ.К; Мардонов Ж.Н (Research Focus International Scientific Journal, 2024)
Ушбу мақолада хозирги замонда нафақат хирургияда, балки, тиббиётда энг долзарб муаммолардан бири бўлган диафрагма қизилўнгач тешиги чурраларининг клиник кўриниши, этиопатогенези, ташхислаш ва турли хирургик даво усулларининг самарадорлиги ва камчиликлари хақида сўз боради. Илмий изланиш асосини Самарқанд ШТБ эндохирургия бўлимида ва «Акад. В.Вохидов номидаги РИХИАТМ» ДМ онкохирургия бўлимларида гастроэзофагеал рефлюкс касаллиги ва диафрагма қизилўнгач тешиги чурралари билан даволанган 104 нафар беморларнинг диагностик ва турлича хирургик даво тактикалари ташкил қилади.