MTT DA BOLALARNI MAKTAB TA’LIMIGA TAYYORLASHDA- NUTQ MUHIM VOSITA SIFATIDA - Qazoqova Mohira Baxtiyor qizi (Research Focus International Scientific Journal, 2023)
Ushbu maqolada maktabgacha yoshdagi bolalarning nutqini o’stirishda badiiy adabiyot bilan tanishtirish mashg’ulotlarining ahamiyati, nutiqning tovush madaniyatini shakllantirish orqali bolalarning bog’lanishli nutqini o’stirish, o’yin orqali bolalar monologik nutqini shakllantirish yo’llari yoritib berilgan.