FERIDE - TURK MILLIY ADABIYOTIDAGI ILK IDEAL O’QITUVCHI OBRAZI - Sa’dullayeva Shahlo Anvarovna (Research Focus International Scientific Journal, 2023)
Ushbu maqolada turk adabiyotiga yangicha fikrlovchi o’qituvchiobrazining kirib kelishi, buning zaruriyati va ideal o’qituvchi obrazining tasvirlanishidagi o’ziga xosliklar ochib berilgan bo’lib, Rashod Nuri Guntekinning o’qituvchi obrazni tasvirlashi orqali jamiyatdagi savodxonlik va mafkuraviy siljishga bo’lgan zaruratni yoritishni istagani tilga olinadi.