PANDEMIYA DAVRIDA MOBIL SOG’LIQNI SAQLASH VA FITNES DASTURLARI (PROGRAM) - Azamat Orunbayev (Research Focus International Scientific Journal, 2023)
Ushbu tadqiqotda koronavirus pandemiyasi paytida ishlatilgan mobil sog’liqni saqlash va fitnes dasturlari qanday maqsadlarda xizmat qilganligi o’rganildi. Hozirgi vaqtda barcha mamlakatlar 2019 yil dekabr oyida Xitoy Xalq Respublikasida tanaga, ayniqsa o’pka kasalliklariga jiddiy zarar yetkazgan yangi koronavirus (Covid-2019) epidemiyasi bilan kurashmoqda. 2020 yil boshidan beri pandemiya butun dunyoda o’zini tutishning yangi usullari va turli xil yashash sharoitlarini ochib berdi. Pandemiya boshlanganidan beri turli sohalarda bo’lgani kabi, sport tashkilotlari ham qoldirildi yoki bekor qilindi. Ushbu davrdagi pandemiyaning eng muhim ta’sirlaridan biri shundaki, u ko’plab ijtimoiy va iqtisodiy sohalarda bo’lgani kabi sport maydonini (programmalashtirishga, raqamlashtirishga) majbur qildi.