GAP BO‘LAKLARINING DARAJALANISHI - Abduvaitov Eldorbek Farxod o‘g‘li (Research Focus International Scientific Journal, 2023)
Ushbu maqolada bosh va ikkinchi darajali bo‘laklarning o‘zbek tilshunosligida darajalanishi, gapdagi eng muhim vazifasi, bosh va ikkinchi darajali bo‘laklar tahliliga oid nazariy va amaliy tushuncha hamda fikr-mulohazalar atroflicha keng tarzda yoritilgan.