ХОМАШЁ ЗИЧЛИГИНИНГ АРРА СИЛИНДРЛИ ЭЛЕКТР МОТОРИНИНГ ЮК ОҚИМИГА ТАЬСИРИ - Турсунов Ахрор Аминжон ўғли; Шарибаев Эркин Юсупжанович; Тохиржонова Муаттар Расулжон қизи (Research Focus International Scientific Journal, 2023)
Ushbu tadqiqot paxta tozalash jarayonida arra tsilindrining elektr motorining yuk oqimi va xom rulonning zichligi o’rtasidagi bog’liqlikni o’rganishga qaratilgan. Paxtani tozalash bilan bog’liq statsionar va beqaror texnologik jarayonlarni tushunish uchun matematik modellar yaratildi va tahlil qilindi. Paxta va tolani qayta ishlash vaqtini, shuningdek, xom ashyoni tayyor mahsulotga aylantirish uchun zarur bo’lgan vaqtni aniqlash uchun analitik iboralar olingan. Tadqiqotda ishlatilgan texnologiyalar, ishlatilgan qurilmalar, ularning ishlash samaradorligi va samaradorligini oshirish usullari haqida batafsil ma’lumot berilgan. Bundan tashqari, paxta turi va namligining tolaning sifat ko’rsatkichlariga ta’siri muhokama qilinadi. Topilmalar xom ashyo zichligi va arra tsilindrining elektr motorining yuk oqimi o’rtasidagi bog’liqlikni yaxshiroq tushunishga yordam beradi..